Hallo lieve jij, er is weer veel nieuws!

Het is oktober, we gaan de herfst in. Alle mooie kleuren van de natuur worden weer zichtbaar. We gaan in ruststand richting de winter.

Rust?? Nou ik heb helemaal geen rust. Als een bezig bijtje vlieg ik van opleiding naar opleiding. Eind december ben ik klaar met alles, dus nog even volhouden.

Luchtig…

Juni ben ik begonnen met een ademcoach training van B-mind. In deze training worden diverse wetenschappelijk onderbouwde ademhalingsoefeningen uitgelegd. Deze zijn voor mensen met allerlei variërende klachten. Een hoop oefenen dus.

De belangrijkste oefening hierin is de B-mind ademhaling. Dit is een oefening waarbij je evenveel seconden in ademt, uit ademt en je adem vasthoudt na de uitademing.  Ik oefen dit nu al een aantal maanden en merk een significante verandering in mijn lichaam, maar ook in mijn mentale gesteldheid. Veel meer rust in mijn hoofd en in mijn lichaam. Adem is leven, en zo ontzettend belangrijk, maar helaas ademen we bijna allemaal verkeerd. Met deze kennis en veel oefening mag ik dit straks gaan toepassen in mijn praktijk en kan ik jou ook helpen om een beter adempatroon te ontwikkelen.

Daarnaast ben ik in september begonnen met een ademcoach opleiding bij Annette Weers. In deze ademcoach opleiding, leer ik werken met de verbonden ademhaling. Ademhaling op een heel andere manier in combinatie met lichaamswerk, om op die manier opgeslagen trauma in het lichaam los te laten. Wederom veel nieuwe dingen leren en oefenen. Hierover later in het jaar meer info.

Eind december is alles afgerond en ik wil er begin 2024 in mijn praktijk mee aan de slag. Ik heb veel mensen op de massagetafel en op de mat en het valt mij op dat heel veel mensen een slecht adempatroon hebben. Ik had zelf ook een slecht adempatroon, dus dat was voor mij een reden om hiermee wat te gaan doen. Ik merk nu al zoveel verschil dat ik niet kan wachten hier mee aan de slag te mogen gaan.

Wanneer ik in december de opleiding van Annette Weers heb afgerond ga ik met een collega ademcoach ademcirkels organiseren. Een prachtig helende ceremonie waarin wij de mensen in klein groepsverband begeleiden diep in hun lichaam te komen om zo oude trauma’s los te laten. Het zullen kleine groepjes zijn van maximaal 6 of 7 mensen die we verwelkomen in mijn prachtige ruimte. Wij kijken er naar uit ook jou te mogen ontvangen.

 

Tantrische dingen…

Ook ben ik dit jaar april met een tantra jaaropleiding begonnen en deze training volg ik met mijn partner. Diepe innerlijke processen, je ziel blootleggen, je eigen aangeleerde patronen zien, herkennen en transformeren. Lachen, huilen, dansen, genieten en heel veel leren.

Tantra wordt vaak mis begrepen en verward met seksuele handelingen en intenties. Dit is helaas niet helemaal juist maar hier schrijf ik later nog een stuk over.

Ik geef al een tijd tantra massage sessies en mag ik mensen helpen meer in hun lijf te komen en te laten ontspannen en zie ik diepe processen op de mat en mooie transformaties. De mooie zachte gezichten na een sessie raken mij diep. Het is zacht, diep helend werk, wat zo nodig is in deze vaak harde maatschappij.

December gaan mijn partner en ik ook van start met een nieuwe tantra therapeutische massage opleiding. Deze zullen we medio mei 2024 afronden. Dit wordt voor hem de eerste maar na een lange tijd met mij oefenen maakt hij al een geweldige vooruitgang. Het brengt ons als koppel ook veel dichter bij elkaar en dichter terug bij onszelf. Het is heel fijn om te mogen leren maar nog mooier vinden wij het om dit t.z.t. weer door te mogen geven.

Hij werkt nog in het onderwijs als meester en straks dus naast schoolmeester ook tantra meester. Ik heb onderhand ook aardig wat tools in mijn box zitten na het volgen van veel trainingen, opleidingen en uren werk.

Dit heeft ons doen besluiten dat wij dit samen willen gaan doorgeven in de vorm een intieme workshop, uitsluitend voor stellen. Want als je zo leuk bent samen dan kan je dat toch ook goed overbrengen, denken wij dan.

We zijn druk bezig met hoe we dit gaan vormgeven. Het zal een workshop zijn om stellen dichterbij elkaar te brengen en bij zichzelf. Hierover binnenkort ook meer.

 

Plantmedicijnen….

Ja en dan het laatste nieuws over alles wat met plantenmedicijnen heeft te maken. Ik heb wat weinig tijd in de truffelceremonies gestoken doordat ik druk met al het bovenstaande. Maar gezien hier ook een passie ligt ga ik hier meer mee naar buiten treden. De eerste is reeds geweest en we zijn zelf gaan reizen en hebben mooie inzichten mogen ontvangen. Ook wat waard natuurlijk.

Alles heeft tijd en liefde nodig om op te bouwen en dat miste een beetje. Mooi vooruitzicht voor de komende tijd om hier meer liefde in te gaan steken. Wat is het mooi om dit te mogen ervaren en te delen met anderen.

Naast de truffels ben ik heel voorzichtig ook gestart met een online training Kruidenvrouw. Een leuke training waarbij ik veel buiten ben, handig met de hond natuurlijk. Op zoek naar planten, kruiden en wortels die helende eigenschappen hebben. Gelukkig zit hier geen tijdsdruk achter, maar is het als een witte heks zoals ik, ontzettend leuk om in mijn vrije tijd hiermee bezig te zijn. Te leren werken met mijn intenties en de planten. Zalfjes, tincturen maken en leren welk deel van de plant goed is voor welke kwaaltjes. Nee ik ben straks geen herborist, maar deze kennis gaat langzaam verloren in de betonnen jungle dus ga ik weer terug de natuur in om die verloren kennis weer leven in te blazen.

Met dat gezegd hebbende sluit ik deze nieuwsbrief ook af en ga ik even genieten van mijn vrije dag en hoop ik jou snel weer te zien bij mij op de tafel of op de mat.

Een warme groet,

Nathalie Croese