LUCHTIGER

Ademwerk en coaching

wat voor ademwerk bied ik

meerdere opties mogelijk

Waarom ademwerk zo goed is voor de mens

Hallo lieve jij,

Ademen. Het is iets wat we allemaal doen, zonder er echt bij stil te staan. Maar wist je dat ademwerk een krachtige tool kan zijn om je fysieke en mentale welzijn te verbeteren? In dit stuk wil ik graag met jou delen waarom ademwerk zo goed is voor de mens en ook wat de verschillende technieken tot nu toe voor mij hebben gedaan.

Fysieke voordelen van ademwerk

Ademwerk heeft vele positieve effecten op ons lichaam. Ten eerste helpt het bij het verlagen van stressniveaus. Door bewust en op een specifieke manier te ademen, stimuleren we het parasympathische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor rust en ontspanning. Dit kan helpen om angstgevoelens en spanning in ons lichaam te verminderen.

Bovendien verbetert regelmatig ademwerk de zuurstofopname in ons bloed. Een goede zuurstoftoevoer naar onze cellen is essentieel voor een gezond lichaam en een optimale werking van onze organen. Dit kan bijdragen aan een verhoogde energie, verbeterde concentratie en algeheel welzijn.

Daarnaast heeft ademwerk ook invloed op ons immuunsysteem. Door de juiste ademhaling wordt het lymfestelsel gestimuleerd, wat helpt bij het afvoeren van afvalstoffen uit ons lichaam. Hierdoor kan ons immuunsysteem sterker worden en zijn we beter beschermd tegen ziektes en infecties.

Mentale voordelen van ademwerk

Niet alleen heeft ademwerk vele fysieke voordelen, maar het kan ook een enorm positief effect hebben op onze mentale gezondheid. Ten eerste is ademen een krachtige manier om in het hier en nu te komen. Door bewust te focussen op onze ademhaling kunnen we onze gedachten tot rust brengen en meer in contact komen met onszelf.

Bovendien kan ademwerk helpen bij het verminderen van angst en depressie. Door middel van specifieke ademtechnieken kunnen we ons zenuwstelsel kalmeren en spanning en trauma in ons lichaam loslaten. Dit kan leiden tot gevoelens van kalmte, innerlijke rust en emotioneel evenwicht.

Ademen is ook een krachtig hulpmiddel om stress te verminderen. Het stimuleert de productie van endorfines, ook wel bekend als de ‘gelukshormonen’. Deze hormonen zorgen voor een gevoel van ontspanning en welzijn, waardoor we beter bestand zijn tegen stressvolle situaties.

Hoe kun je ademwerk integreren in je dagelijks leven?

Nu je op de hoogte bent van de vele voordelen van ademwerk, vraag je je misschien af hoe je dit kunt integreren in je dagelijks leven. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Ten eerste kun je beginnen met bewustwording van je ademhaling. Neem regelmatig een moment om diep in te ademen en langzaam uit te ademen.

Daarnaast kun je ook experimenteren met verschillende ademtechnieken, zoals de 4-7-8-methode of de buikademhaling. Deze technieken kunnen helpen om stress te verminderen, angstgevoelens te kalmeren en meer rust in het lichaam te creëren.

Als je meer begeleiding wilt bij het verkennen van ademwerk en wat het voor jou kan betekenen, overweeg dan eens om een verbonden ademsessie bij te wonen of lees eens wat een ademtraject voor jou zou kunnen doen. Er zijn meerder opties hieronder beschreven. Dit kan je helpen bij het ontdekken van de juiste technieken voor jou en ik kan je daarin begeleiden bij jouw persoonlijke reis naar welzijn.

Mijn persoonlijke ademreis

Ik ben een aantal jaar geleden met ademwerk in contact gekomen. Verschillende opleidingen in lichaamswerk gevolgd en de adem was altijd weer iets dat terug kwam, maar op een vervelende manier. Waarom? Ik was er niet goed in.

Ik kon maar kort inademen door mn neus en ademde hoog en kort in mijn borst. Met andere woorden, ik stond altijd aan. Das was al iets dat ik wist alleen kon ik die uitknop niet vinden. Na diverse opleidingen en trainingen te hebben gedaan op het gebied van massages, tantra en de-armouring was dan nu eindelijk de adem aan de beurt. Zo heb ik in 2022 een korte training van Wim hof gevolgd. Een Yang (harde) techniek en leerde wat koude training met mij deed. Je lijf en geest krijgen een enorme boost, je gaat aan en je blijft even aan. Leuk maar dat was niet wat ik wou.

Ik had zelf al een aantal sessies gehad in verbonden ademhaling wat al een bijzondere ervaring was maar nog was dat niet genoeg. In 2023 ben ik daarom niet één, maar liefst twee ademcoach opleidingen gaan volgen. In Juni de eerste bij Jerome Wehrens van B-mind. Deze man is lang de tweede man van Wim Hof geweest maar heeft verschillende technieken ontwikkeld waaronder de B-mind. Een bijzonder simpele training, een yin techniek (zacht)die je parasympatisch systeem dus aan zet en ik na meer dan 30 jaar eindelijk in de uitstand kwam. Eureka!!!

In september begon in de coach opleiding Bij Annette Weers die gaat over de verbonden adem. Een Yang techniek (harde) ademhaling die best pittig is maar waarbij ik dus vanuit mn onderbewuste dingen letterlijk ging uitademen. Ook weer zo een Eureka moment.

Erg onder de indruk van wat beide technieken hebben gebracht, meer stabiliteit zowel mentaal als geestelijk. Een sterker immuunsysteem hierdoor want ik zit veel beter in mijn vel. Ik slaap beter en ben veel beter bestand tegen stressvolle situaties. Ik reageer heel ander op dingen en voel me ontzettend relaxed.

Wat een cadeau dat ik dit nu ook met jou mag gaan delen! Ik heb er zin in. 

Besluit

Ademwerk is veel meer dan alleen maar in- en uitademen. Het is een krachtige tool die kan bijdragen aan een verbeterd fysiek welzijn, mentale gezondheid en algehele levenskwaliteit. Door bewust te ademen en ademtechnieken toe te passen, kun je stress verminderen, je energieniveau verhogen en meer innerlijke rust ervaren. Het aanleren van de juiste techniek gaat niet vanzelf, daar moet je echt wel wat voor doen maar de resultaten zijn verbluffend. Commitment is hierin belangrijk, een doel en de wil om het beste uit jezelf te halen.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geïnspireerd om ademwerk een plek te geven in jouw dagelijks leven. Probeer het zelf eens uit en ontdek de vele voordelen die het kan bieden. Ademen is iets wat we allemaal doen, maar met bewuste aandacht kunnen we er zoveel meer uithalen.

Heel veel liefs en met een luchtige groet,

Nathalie

Adem Coaching

Ademen, we doen het allemaal. Maar wat als je adempatroon niet optimaal is? Veel mensen hebben onbewust een disfunctioneel adempatroon, wat kan leiden tot een scala aan gezondheidsklachten.

Een goede ademhaling is essentieel om je lichaam en geest van energie te voorzien. Helaas kan je adempatroon verstoord raken door verschillende levenservaringen. Misschien ben je opgegroeid in een onveilige thuissituatie, voelde je je niet gezien of heb je te maken gehad met geweld. Misschien ervaar je langdurige stress op het werk of thuis. Het verlies van een dierbare kan ook invloed hebben op de manier waarop je ademt. Deze gebeurtenissen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam automatisch een ander adempatroon aanneemt, zonder dat je daar bewust van bent.

Dit nieuwe patroon wordt vastgezet in ons onderbewuste als een verdedigingsmechanisme. We passen onze ademhaling aan omdat we ons niet vrij voelen en niet vrij kunnen bewegen in het leven. Helaas leren we vaak niet hoe we dit patroon kunnen doorbreken.

Kinderen laten hun stress vaak los door bijvoorbeeld gillend uit school te rennen. Als volwassenen wordt ons echter geleerd om ons te gedragen en onze stress binnen te houden, waardoor deze zich ophoopt in plaats van losgelaten te worden.

In de dierenwereld zien we juist wel hoe dieren omgaan met stress. Een gazelle die wordt opgejaagd door een cheeta zal na een succesvolle ontsnapping even schudden om de stress van zich af te schudden. Vervolgens gaat ze rustig verder met haar dagelijkse bezigheden, zonder stress.

Helaas hebben we als mensen niet geleerd om op dezelfde manier met stress om te gaan. Alles wat we meemaken slaan we op in ons lichaam als energie die eruit wil en moet. Als dit niet gebeurt, kunnen er verschillende klachten ontstaan. We ademen oppervlakkig in onze borst in plaats van diep in de buik, ons middenrif raakt vast en ons lichaam staat constant ‘aan’. Dit kan leiden tot pijntjes, kortademigheid, gespannen spieren, slecht slapen en een onrustig gevoel zonder duidelijke oorzaak.

Gelukkig zijn er verschillende technieken die je kunt gebruiken om stress los te laten en weer lekker in je lijf te komen. Ik beheers diverse van deze technieken en kan je hier zeker bij helpen.

Met een juiste ademhaling kun je verbeteringen zien op het gebied van stressvermindering, pijnlijke spieren en gewrichten door stress, beter slapen, vermoeidheid, hyperventilatie, astma, Long Covid, paniekaanvallen, druk hoofd, burn-out en depressie – om er maar een paar te noemen.

Binnen mijn coachingstraject van 2 maanden voorzie ik jou van tools om meer rust in je lijf en leven te krijgen. Het enige wat jij hoeft te doen is ja zeggen tegen jezelf.

Wat ga ik je leren?

– Hoe je ademhaling effectiever en krachtiger kunt maken, zodat je jouw gezondheidsproblemen kunt verminderen of zelfs oplossen.

– Hoe je ademhaling kunt gebruiken om energie en stress te reguleren.

– Hoe je ademhaling kunt toepassen voor meer balans en energie.

– Technieken die specifiek op jou zijn afgestemd.

– Simpele oefeningen die je gemakkelijk in het dagelijks leven kunt toepassen, zonder dat ze veel tijd kosten.

Ik begrijp dat je het al druk genoeg hebt! Ik leer jou de eenvoudige dingen die je kunt doen om weer de controle over je gezondheid te krijgen. Jij gaat ermee aan de slag en elke 2 weken evalueren we hoe het gaat.

Na 2 maanden heb jij de tools in handen om een gezonder lichaam en een rustigere geest te hebben. Dat klinkt goed, toch?

En dan komt natuurlijk de vraag: wat kost dit? Het coachingstraject bestaat uit 5 sessies van één uur à €75,- per sessie. Daarnaast is er bij de eerste sessie een uitgebreide intake van één uur, dus in totaal investeer je 6 uur.

Normaal gesproken zou dit traject €450,- kosten, maar jij betaald slechts€375-.

Dus waar wacht je nog op? Investeer in jezelf en neem controle over je gezondheid.

verbonden adem

Wat is verbonden ademhaling precies? Het betekent dat je de inademing en uitademing naadloos aan elkaar verbindt, zonder onderbrekingen. Onze ademhaling weerspiegelt wie we zijn, en er valt veel af te lezen aan hoe we ademen. Ademen we diep of oppervlakkig, snel of langzaam? Wachten we met inademen of juist met uitademen?

Als we wachten met inademen, weerhouden we onszelf eigenlijk om volledig van het leven te genieten. Waarom zouden we wachten om het goede van het leven binnen te laten? Zuurstof is essentieel en ademen staat symbool voor het ontvangen van levensenergie. Dus waarom zouden we aarzelen?

Het uitstellen van uitademen betekent dat we vastklampen aan negativiteit. Mensen die angst hebben om los te laten doen dit vaak onbewust. Dit patroon komt veel voor bij mensen met astma. Waarom zouden we vasthouden aan ellende? Uitademen staat voor loslaten. Als we vasthouden, wordt ons lichaam gespannen. Ons lichaam wil de oude pijnen uitademen om zo ruimte te maken in het lichaam en de energie weer vrij te laten stromen.

Angst blokkeert ons leven, onze doelen, relaties, gevoelens, gedachten en ons hele bestaan. Angst is een beschermingsmechanisme in ons brein dat adrenaline en cortisol activeert. Met verbonden ademhaling zorg je voor een positieve activatie van je lichaam.

Hoe ziet verbonden ademhaling eruit?

Bij verbonden ademhaling laat je de in- en uitademingen vloeiend in elkaar overlopen, zonder pauzes. Je verbindt de inademing en uitademing, waardoor je op een moeiteloze manier ademhaalt. Bij het inademen neem je zuurstof ofwel levensenergie in je op. Uitademen staat voor loslaten. Een pauze voor het uitademen kan betekenen dat je bang bent om negativiteit los te laten of angst hebt voor de expressie van negativiteit. Een pauze voor het inademen kan duiden op angst of tegenzin om het goede in het leven te accepteren. Het tegenhouden van deze stroom zorgt voor spanning in ons lichaam. Wanneer we deze pauzes weglaten, gebeurt er iets magisch.

Wat gebeurt er als je verbonden ademhaling toepast?

Met verbonden ademhaling open je als het ware je ademhalingssysteem. Je neemt meer zuurstof op dan normaal, wat allerlei processen in je hoofd en lichaam activeert. Emoties, angsten of oude pijn kunnen naar boven komen. Het is belangrijk om deze emoties simpelweg te accepteren door erdoorheen te ademen. Ik ben er om je hierbij te begeleiden.

Als we niet goed ademen, zoals bijvoorbeeld tijdens lastige situaties, blijven emoties vastzitten in ons lichaam, spieren en pezen als een soort energieblokkade. Dit zorgt voor stress, spierspanning en een scala aan andere klachten waarbij we constant gespannen zijn. Tijdens een verbonden ademsessie kun je ervaren dat er meer ruimte in je lichaam ontstaat. De spanning en emoties verdwijnen, waardoor je vrijer kunt bewegen in het leven.

Verbonden ademhaling helpt jou om fysiek, mentaal en emotioneel sterker te worden. Hierdoor zul je meer ruimte, plezier, blijheid en liefde ervaren binnenin jezelf. Ik vind verbonden ademhaling een prachtig hulpmiddel waarmee je dieper in contact komt met jezelf, zonder dat daar veel woorden voor nodig zijn. Je adem doet het werk. Het helpt je om opgekropte emoties zoals angst, woede of verdriet los te laten. Je zult merken dat lichamelijke klachten verminderen of zelfs verdwijnen, dat je hoofd helder wordt en dat je meer innerlijke rust ervaart.

Je lichaam kan weer ontspannen. En minder spanning in je lichaam betekent ook minder spanning in je gedachten en denkpatronen. Tijdens de sessie kun je ook hele mooie emoties ervaren, beelden en kleuren zien, en de liefde voor jezelf en anderen om je heen beter voelen.

Vertrouw weer op jezelf door middel van jouw ademhaling.

Je kunt al veel vooruitgang boeken in één sessie, maar diepgewortelde overtuigingen hebben vaak meerdere sessies nodig. Ik help en begeleid je graag hierbij met verschillende technieken die ik kan toepassen.

De voordelen van verbonden ademhaling zijn onder andere minder stress, beter slapen, een vrijere stroom van energie door je lichaam, het loslaten van oude pijnstukken, een helder hoofd, betere verbinding met jezelf, versterking van je immuunsysteem en meer liefde en plezier in je leven.

Er zijn echter ook contra-indicaties voor verbonden ademhaling, zoals zwangerschap, psychoses, ernstig trauma of psychische klachten, astma (in overleg), hartklachten en hoge bloeddruk.

Voorafgaand aan een sessie is er altijd een intake waarbij we bespreken wat jij wilt uitademen en wat er nodig is. Of het nu gaat om meer zelfliefde, vertrouwen in anderen krijgen of sterker in je eigen kracht staan. Met dat doel ga je ademen.

Jouw investering

Losse sessie á 2 uur  €150,-. De sessie is altijd inclusief een korte intake.

Pakket van 3 sessies inclusief uitgebreide coachsessie voorafgaand aan de ademsessies €415,- (geldig gedurende 3 maanden).

Pakket van 4 sessies inclusief uitgebreide coachsessie voorafgaand aan de ademsessies €550,- (geldig gedurende 4 maanden).

Annulatie minumaal 24 uur van te voren, daarna ben je het hele bedrag verschuldigd.

Laten we samen werken aan een diepere verbinding met jezelf en een leven vol ruimte, plezier en liefde.

ademcrikels

Ontdek de kracht van ademhaling!

Ademen in een cirkel kan helend zijn, waarbij je wordt ondersteund door de energie van de groep terwijl je toch je eigen proces kunt ervaren en verkennen. Het voelt als eenheid, een mooie gelegenheid om diep naar binnen te kijken. Je kunt ontdekken waar jouw pijnpunten liggen, waar stress zich in je lichaam heeft vastgezet en welke emoties naar boven komen. Door middel van ademhaling kun je bevrijding ervaren. Je creëert ruimte in je lichaam door oude pijn los te laten en je energie kan weer vrij stromen. Je leert opnieuw luisteren naar de wijsheid van je lichaam en begrijpen wat er nodig is voor jouw transformatie.

Het is een leuke en eenvoudige kennismaking met de kracht van verbonden ademhaling. Een groepsactiviteit die laagdrempelig is maar tegelijkertijd ontzettend krachtig en toegankelijk voor iedereen. De sessie is altijd gericht op jouw persoonlijke proces, ook al maak je deel uit van een groep. De groep bestaat uit maximaal 7 mensen, zodat het intiem blijft.

We beginnen met even tot rust komen in onszelf, volledig opgaan in ons eigen lichaam om te voelen wat we op dat moment nodig hebben. Vervolgens begeleiden wij jou tijdens de verbonden ademsessie. We ondersteunen je bij jouw proces en nemen je mee op een mooie reis met speciaal geselecteerde muziek en instrumenten om het proces nog beter te ondersteunen.

Hoe ziet een ademcirkel eruit? Het bestaat uit drie fasen die in totaal ongeveer 75 minuten duren.

In de eerste fase lig je comfortabel op een matras. Je krijgt een ooglapje om je beter naar binnen te laten keren en een dekentje om warm te blijven. Deze fase is bedoeld om weer in contact te komen met je lichaam, je ademhaling te openen en te verbinden, je gedachten uit te schakelen om toegang te krijgen tot je onderbewuste. Je ademt diep in je buik en borst zonder pauzes, waardoor het proces van het loslaten van emoties en patronen al in gang wordt gezet.

In de tweede fase is jouw ademproces volop bezig en ondersteunen wij jou waar nodig. We kunnen specifieke drukpunten op jouw lichaam aanraken om energie vrij te maken en positieve bekrachtigingen uitspreken. We helpen jou door de barrières heen ademen die vastzitten in jou, waardoor oude patronen doorbroken kunnen worden. Dit kan soms intens zijn, maar je zult merken hoeveel ruimte dit creëert in je lichaam.

In de derde fase mag alles wat je hebt losgelaten en getransformeerd nu integreren in jouw lichaam. Je kunt de ruimte voelen die is ontstaan en helemaal thuiskomen bij jezelf. Je kunt even wegzakken en rust nemen.

Na de sessie is er nog een moment om te delen, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Er wordt thee en wat lekkers aangeboden voordat je rustig klaarmaakt om naar huis te gaan.

De voordelen van verbonden ademhaling zijn onder andere minder stress, beter slapen, een vrijere stroom van energie door je lichaam, het loslaten van oude pijnstukken, een helder hoofd, betere verbinding met jezelf, versterking van je immuunsysteem en meer liefde en plezier in je leven.

Er zijn echter ook contra-indicaties voor verbonden ademhaling, zoals zwangerschap, psychoses, ernstig trauma of psychische klachten, astma (in overleg), hartklachten en hoge bloeddruk. Twijfel je? Neem dan aub contact op.

Wat praktische details.

  • Kosten €40.00
  • Inloop vanaf 19.00. Start om 19.30 einde ongeveer 22.00.
  • Zorg voor makkelijk zittende kleding
  • Dikke sokken kan fijn zijn
  • Kleine groep, maximaal 7 mensen
  • We leggen voorafgaand aan de sessie alles nog een keer rustig uit
  • Adem en lichaamswerk altijd in consent voorafgaand aan de sessie
  • Reserveren via 06-40671400
  • Vooraf betalen per tikkie (contant op de dag zelf in overleg)

Annuleren minimaal 24 uur  voor aanvang, daarna ben je het hele bedrag verschuldigd

 

Datums 

zie onderstaande link:

https://hipsy.nl/shop/jouw-massage-mevrouw-nathalie-croese-coaching

 

Jouw
Massage
Mevrouw

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar even persoonlijk contact.

Bel of app op 0640671400

 Uitsluitend te bezoeken op afspraak!

maaandag tm vrijdag

10.00 - 20.00

Bezoekadres:

Essebaan 38

2908LK Capelle a/d Ijssel

FACEBOOK